Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

6e Grote Prijs Rik Van Looy gaat opnieuw de Kempen veroveren : eerbetoon aan de Keizer - extra foto's - mooi wielerweer

Rik Van Looy - foto NNieuws

Op zaterdag 7 september wordt de 6e editie van de Grote Prijs Rik Van Looy gereden tussen Westerlo en Herentals. De winnaar van deze klassieker voor beloften klopt fors op de deur van de profploegen. De wedstrijd is dit jaar bovendien de ideale voorbereidingskoers voor het EK.

 

'Om 13u vlagt Rik (90)  'de Keizer van Hertals' himself de renners op gang in het mooie, historische kader van kasteel van Gravin Jeanne de Merode in Westerlo', zegt stichtende financial manager Luc De Voeght Consulting.   'De eerste kasseien van het parcours liggen er al te wachten. Na het vertrek in Westerlo gaat het peloton meteen een eerste keer de finale in Herentals verkennen, om vervolgens twee keer te dokkeren over de stenen in Wiekevorst, waar de selectieve kasseistrook nog lichtjes is uitgebreid. Daarna volgt opnieuw een passage door Westerlo, om de wedstrijd helemaal te laten losbarsten. De finish wordt verwacht rond 1, aan het monument van de Keizer op de Grote Markt Herentals.'

De kwaliteit van het deelnemersveld belooft een hoogstaande strijd. “Een extra pigment is dat we de dit jaar de ideale voorbereiding zijn op het EK op 13 september”, aldus Pieter Van Genechten, voorzitter van het organisatiecomité. “Zo verdedigt nationaal kampioen Sente Sentjens van Alpecin, die bij ons aan de start staat, straks de Belgische kleuren. Uit de Nederlandse selectie verwelkomen we Jesse Kramer van Visma-LAB.

Op de deelnemerslijst prijken nog wel meer  interessante namen, waarvan er wellicht ook met de nodige ambitie naar het EK zullen trekken. Blikvangers zijn bijvoorbeeld Duits kampioen Niklas Behrens van Lidl-Trek, Tim Torn Teutenberg van Lidl-Trek die dit jaar Paris-Roubaix voor U23 won, Zwitsers kampioen Arnaud Tendon van Tudor, Noors kampioen Halvor Dolven van Uno-X  en huidig Europees kampioen Henrik Pedersen van Uno-X.”

Alle deelnemers aan de Grote Prijs mogen rekenen op de morele steun en de onvoorwaardelijke sympathie van wielerkeizer Rik Van Looy. De enige echte winnaar van alle klassiekers heeft een hart voor de jeugd. Getuige daarvan onder meer zijn jarenlange steun aan de Vlaamse Wielerschool. “Het jeugdwielrennen is belangrijk”, verzekert Rik II. “Daar begint alles. Daarom willen we ook deze beloften, op de drempel van een contract, een mooie koers aanbieden van gemeente tot gemeente. Hopelijk is onze wedstrijd een springplank naar een mooie profcarrière.”

De GP Rik Van Looy wordt gecoverd door o.a. RTV, HBO Max en Eurosport. “Maar we rekenen ook op een massale opkomst van de wielerliefhebbers langs de weg”, zegt Pieter Van Genechten. De ploegenvoorstelling heeft plaats in Westerlo tussen 11.50 en 12.50u. 

Supporters op post.   De zon is ook zaterdag van de partij.   Foto's NNieuws archief / Guy Verellen.

 
URL

Grote Markt, Herentals, België

Rik Van Looy - foto NNieuws

Deel dit artikel